2021. január 1-jétől a magyar kormány vissza nem térítendő otthoni felújítási támogatást nyújt a gyermekeket nevelő vagy váró családok számára az otthon felújítási költségeinek bizonyos részének megtérítésével. A támogatható családok a megújulás befejezését követően a bizonyított fejlesztési kiadásaik 50% -át, de legfeljebb 3 millió forintot tudják visszakapni.

A támogatás igényelhető a lakásfelújítás befejezését és a családok számláinak befizetését követő 60 napon belül, vagy legkésőbb 2022. december 31-ig. Annak érdekében, hogy a támogatható családok igénybe vehessék a lakásfelújítási támogatást, a kormány támogatott lakásfelújítási kölcsönt vezetett be. Azok a családok igényelhetik ezt a támogatott kölcsönt, amelyek jogosultak a vissza nem térítendő lakásfelújítási támogatásra. A támogatott lakásfelújítási hitel fedezetű, összege akár 6 millió forint is lehet.

A hitelt a hitelintézetek 2021. február 1 -jétől oszthatják fel, saját finanszírozási forrásaikból. Ha az ügyfél felveszi a támogatott hitelt, akkor maga a vissza nem térítendő lakásfelújítási támogatás iránti kérelem 2021. március 1-je után nyújtható be.

Támogatás