Megosztás

5 ok, amiért a fémlemez tető ideális megoldás az Ön házához is

Tippek
5 ok, amiért a fémlemez tető ideális megoldás az Ön házához is

A fémlemez tetők egyre népszerűbbek Szlovákiában. Számos előnnyel rendelkeznek, amiket Ön is megtapasztalhat az építkezés vagy a felújítás során. Tudja meg, miért lesz ez a fajta tetőfedés a tökéletes megoldás!

Azok az idők, amikor a tetők főleg égetett anyagokból készültek, rég elmúltak. A fémlemez tető egyre nagyobb teret kap az építkezések során. Érdemes megemlíteni azonban, hogy a fémlemez,mint anyag, nem újdonság a tetőrendszerekben. Főként kéményeknél és ereszcsatornáknál alkalmazták. Röviden, a fémlemez elemekkel ellátott tető már hosszú évek óta nem számít újdonságnak. 

Ez azonban nem tartott sokáig, és az anyag feldolgozásában elért haladásnak köszönhetően, csak egy lépésre volt attól, hogy a fémlemezt a teljes tető lefedésére használják. Még jobb,hogy a választék folyamatosan bővül. A jelenlegi helyzet messze nem hasonlítható össze a 20-30 évvel ezelőtti állapottal, amikor a hagyományos anyagok mellett csak horganyzott lemezből vagy rézből készült tetőket alkalmaztak.

De ne menjünk bele feleslegesen a történelembe. A bádogtetők felhasználása sokkal változatosabb,és a modern technológiáknak köszönhetően ez az anyag bátran felveheti a versenyt az égetett cserepekkel. Amint már említettük, a fémlemez tetők számos egyedi előnnyel bírnak, amelyeket még sok éves használat után is értékelni fog.

Azok a mítoszok és féligazságok, amiket még hallani lehetett a bádogtetőkről, már nem érvényesek. Bemutatunk Önnek 5 fő okot, amiért a fémlemez tető minden bizonnyal tökéletes lesz az Ön elképzeléséhez is. 

1. A fémtető tömege nagyon alacsony 

Ami a tetőfedések súlyát illeti, semmi nem veheti fel a versenyt a fémlemez tetőkkel. Ez az előny előre meghatározza a fémlemez tetőket, mint ideális anyagot, nagyipari épületek, üzletek vagy más hasonló szerkezetek burkolásához. A fémtető kis súlya szintén fontos szerepet játszik a tető rekonstrukcióiban. Különösen a régebbi épületek esetében a fémlemez az ideális megoldás, ha el akarja kerülni a tető túlterhelését.

A fémtető kis súlyát azonban nem csak a termelési helyiségek, a régi épületek vagy a bevásárlóközpontok tulajdonosai fogják értékelni. A fémlemez tetőket a modern családi házak és nyaralók esetében is használják. Egy szép bónusz, amely pénzt takarít meg a költségvetésből, az a tény, hogy a bádogtetők csak vékonyabb fából készült lécezést igényelnek.

2. A fémlemez tető felszerelése nagyon gyors

A fémlemez tető választása nemcsak pénzügyi és súlybeli, hanem időmegtakarítást is jelent más tetőfedésekhez képest. Ami magát a felszerelési sebességet illeti, lényegesen gyorsabb a többi anyaghoz képest, így nyugodtan nevezhetjük a fémtetőt ezen sportág “világbajnokának”. 

A fémlemez tetők kisebb és nagyobb felületekre egyaránt könnyen felszerelhetők.

A nagyobb épületeknél különösen fontos a szerelés sebessége, így erre a célra kifejezetten alkalmas a fémlemez tető.Ez azonban nem jelenti azt,hogy a fémlemez, mint tetőfedő ne lenne alkalmas kisebb felületek lefedésében. Nyilvánvalóan nem kell hangsúlyozni, hogy még gyors összeszerelés esetén is figyelni kell a munka minőségére. Ez ugyanis nagyban befolyásolhatja nemcsak a fémlemez tető élettartamát, hanem tulajdonságait is.

3. A fémlemez tető nem rendelkezik rosszabb szigetelő tulajdonságokkal

Aggódik a lemeztető szél és időjárással szembeni ellenállása miatt? Egyáltalán nem kell aggódnia, a tető erős széllel szembeni ellenállásának mértékét a rögzítőanyag minősége, mennyisége és tulajdonságai határozzák meg. Ezért lemeztető tervezése és felszerelése esetén mindig azt javasoljuk, hogy forduljon szakértőhöz.

Ugyanez vonatkozik a szigetelő tulajdonságokra is.  Ezenkívül a hagyományos cseréphez képest a fémlemez tető sokkal kevesebb kötéssel rendelkezik, amelyeken keresztül a nedvesség potenciálisan behatolhat az épületbe. Bádogtető esetén a hőszigetelés feladatát nem a tető fedőanyaga látja el. Ennek biztosítása érdekében szükség van a hőszigetelő rétegek helyes megtervezésére, éppen ezért maga a tető anyaga nem releváns.

4. A fémlemez tető tartóssága összehasonlítható más anyagokkal

A megfelelő tetőfedés kiválasztásakor célszerű felismerni, hogy minden tető öregszik. A fémlemez tető teljes élettartamát elsősorban a kiváló minőségű felületkezelés és a helyesen elvégzett szerelés befolyásolja. A legmodernebb fémlemez tetők többrétegű védelemmel rendelkeznek a korrózió és az időjárás ellen. A minőségi fémlemez több mint 50 évig szolgálhat problémamentesen.

5. A fémlemezek egyértelműen a modern épületekhez tartoznak

Azt mondják, hogy a tető a ház koronája, és talán ez az elem van a legjelentősebb hatással az épület általános jellegére. Ma a fémlemez tetők szó szerint divatosak. Nemcsak a fémlemezprofilok széles választéka közül választhat, hanem a színminták közül is, amelyek lehetővé teszik, hogy tökéletesen illeszkedjen a tetőhöz gyakorlatilag bármilyen homlokzattal. A fémlemez tetőket a gazdag fantáziával rendelkező emberek is értékelni fogják, amit nem félnek megmutatni egy építési projekt során.

A fémlemez tetők egyre elterjedtebbek. Ha Önt is érdekli, olvassa el cikkünket a megfelelő fémlemez tető kiválasztásáról, vagy egy cikket a fémlemez tetők rögzítéséről..

A fémlemez ideális választás munkalapokhoz is

Árajánlat 24 órán belül!

Örömmel segítünk a megfelelő tető kiválasztásában.

Érdekelheti Önt

A világ legrégebbi tetői

A világ legrégebbi tetői

Érdekességek

Nagyon nehéz egyértelműen megmondani, hogy melyik tető a legrégebbi a világon, több okból is. Ha a valóban a legrégebbieket keresnénk, monolit kő sírokat találnánk, szinte az egész világon szétszór...

20.12.2021

Tovább
Hogyan lehet felújítani egy régi ház tetejét?

Hogyan lehet felújítani egy régi ház tetejét?

Tippek

A régi házak rekonstrukciója során maga a tető igen sok figyelmet igényel. Ha a tető láthatóan megsérült, és a legjobb idők egyértelműen mögötte vannak, mindenképp érdemes elgondolkodni a felújítás...

01.01.2022

Tovább
Íves csarnokok? Sinus 40

Íves csarnokok? Sinus 40

Tippek Termékeink

A garázsok, kisebb-nagyobb csarnokok építésénél már nem korlátozó tényező a tetőlemez formája. Újdonság a magyar piacon a Sinus 40 trapézlemez, amely lehetővé teszi a profil pontos elforgatását az ...

10.01.2022

Tovább