Megosztás

Bádogtető színe: Milyen színű legyen a tető?

Érdekességek
Bádogtető színe: Milyen színű legyen a tető?

A tető minden épület egyik meghatározó eleme, és jelentős hatással van az összképre. Ha madártávlatból megnézünk egy várost vagy falut, azt tapasztaljuk, hogy a legtöbb tető még mindig hasonló színű. Ausztriában általában a hagyományos vörös és barna tónusok dominálnak, amelyek égetett téglából kapják a színük.

A korábbiakhoz képest azonban ma már sokkal egyszerűbb pontosan a saját kívánságai és elképzelései szerint megtervezni a tetőszínt. Így többé nem kell a tipikus cserépszínekre korlátozódnia a tetőfedés színének kiválasztásakor. Az egyre gyakrabban fémlemezzel borított modern épületek gyakran kísérleteznek a színekkel.

A régebben használt színek az előtetők esetében is fokozatosan háttérbe szorulnak, így nagyobb teret adva a kreativitásnak. A homlokzat színéhez hasonlóan a képzeletnek nincs határa.

A fekete, sötétszürke és antracit színű tetők ezért már nem ritkaságnak számítanak az új családi és többcsaládos házakban. Gyakran a tető és a homlokzat színének rendkívüli kontrasztja különleges látványt hoz létre. A szürke árnyalatai tetőszínként is meglehetősen hagyományosak, mivel az árnyalatok a klasszikus palatetőkre emlékeztetnek.

A bádogtetők széles színválasztékban kaphatók

A tetőszínt tekintve a legnagyobb színválaszték általában a bádogtetőknél van, ahol különböző RAL színek közül lehet választani. A bádogtető színei nem korlátozódnak a vörösre, barnára és szürkére. A zöld buja árnyalatai vagy a ragyogó, telt kék árnyalatai is kaphatók.

RAL Színváltozatok

Maslen Lemeztetők elérhető színei

A bádogtetők elérhető színválasztáka.

Mivel a tető természetesen hosszú távú befektetés, azt is figyelembe kell venni, hogy bizonyos tetőszínek csak divatosak, és néhány éven belül már nem lesznek esztétikusak.

A Maslennél tetőcserepes profiljainkat és trapézlemezeinket széles színválasztékban kínáljuk, amely folyamatosan bővül. A profillapok akár 12 különböző RAL színben kaphatók, és különféle bevonási eljárásokkal kaphatóak, akár fényes, akár matt színben. A poliészter felületkezelés nagy ellenállást biztosít a korrózióval és a mechanikai sérülésekkel szemben, és nagyon könnyen alakítható.

A tetőfedéshez megfelelő színt választunk

A bádogtető színének megválasztásánál fontos figyelembe venni a tető formáját, hajlásszögét, a homlokzat színét és gyakorlatilag az épület teljes architektúráját. Az épületet körülvevő terület is releváns: Ez egy különálló épület, vagy a házat más épületek veszik körül?

Egy településen a klasszikus cseréptetők között természetesen erősen kiemelkedik a fűzöld bádogtető. Az erdőszéli családi ház zöldtetője viszont jól belesimul a tájba.

A tetőfelület színe azonban nemcsak esztétikai szempontból fontos, hanem a tető színe is befolyásolja tulajdonságait:

A forró nyári hónapokban a fekete vagy nagyon sötét tetőfedés valóban elnyeli a napfényt, amitől a padlás vagy más mögöttes tér nagyon felforrósodik.

Ausztriában viszont ritkán látni fehér vagy világos tetőt. A világos tetőfelületek nagyon jól visszaverik a napfényt, így nyáron is kellemes beltéri klímát biztosítanak. Hátránya viszont, hogy a világos színű tetőkön elég gyorsan észrevehető a szennyeződés.

Segítségre van szüksége a megfelelő tetőszín kiválasztásában? Forduljon hozzánk projektje részleteivel, és kérjen ajánlatot könnyűfém tetőre a Maslentől.

Fotó: saját fotó

Árajánlat 24 órán belül!

Örömmel segítünk a megfelelő tető kiválasztásában.

Érdekelheti Önt

A világ legrégebbi tetői

A világ legrégebbi tetői

Érdekességek

Nagyon nehéz egyértelműen megmondani, hogy melyik tető a legrégebbi a világon, több okból is. Ha a valóban a legrégebbieket keresnénk, monolit kő sírokat találnánk, szinte az egész világon szétszór...

20.12.2021

Tovább
5 ok, amiért a fémlemez tető ideális megoldás az Ön házához is

5 ok, amiért a fémlemez tető ideális megoldás az Ön házához is

Tippek

A fémlemez tetők egyre népszerűbbek Szlovákiában. Számos előnnyel rendelkeznek, amiket Ön is megtapasztalhat az építkezés vagy a felújítás során. Tudja meg, miért lesz ez a fajta tetőfedés a tökéle...

26.12.2021

Tovább
Hogyan lehet felújítani egy régi ház tetejét?

Hogyan lehet felújítani egy régi ház tetejét?

Tippek

A régi házak rekonstrukciója során maga a tető igen sok figyelmet igényel. Ha a tető láthatóan megsérült, és a legjobb idők egyértelműen mögötte vannak, mindenképp érdemes elgondolkodni a felújítás...

01.01.2022

Tovább
Íves csarnokok? Sinus 40

Íves csarnokok? Sinus 40

Tippek Termékeink

A garázsok, kisebb-nagyobb csarnokok építésénél már nem korlátozó tényező a tetőlemez formája. Újdonság a magyar piacon a Sinus 40 trapézlemez, amely lehetővé teszi a profil pontos elforgatását az ...

10.01.2022

Tovább