Megosztás

Fémprofil mint veszendő zsalu

Érdekességek
Fémprofil mint veszendő zsalu

Főleg alaplemezek öntésekor vagy hagyományos, betonból, acélrudakból és trapézlemezekből készült kompozit mennyezetek részeként a fémprofilok ideálisak mint állandó zsalu, zsaluzat.

Mi a veszendő zsaluzat?

Ha az építés során friss betont használnak, amelyet a helyszínen öntenek, akkor olyan zsaluzat szükséges, hogy a folyékony betonnak a kívánt formát adja. Hagyományosan a zsaluzat általában fa táblákból és panelekből készül, amelyeket a beton megszilárdulása után ismét eltávolítanak.

Az állandó zsaluzat használatával megspórolható a csupaszítási munka, az ilyen típusú zsaluzatokat nem távolítják el a beton megszilárdulása után, hanem egyszerűen a helyükön hagyják.

Míg a trapéz profillemezeket a klasszikus veszendő zsaluzatban tulajdonképpen tiszta zsaluzatként használják a friss beton megtámasztására, amíg az teljesen megkeményedik, addig a kompozit padlókban a trapézlemez is szerepet játszhat a végső állapotban, mivel a profil felveszi a húzófeszültséget, amikor a padlót terheljük, miközben a beton átveszi a nyomóterhelést.

Maslen Profil mint állandó zsalu 

Maslen T85 trapézprofil

A Maslen trapézlemezek között számos olyan profil található, amely alkalmas zsaluzásra. Leggyakrabban erre a célra a T85-ös tartóprofilunkat alkalmazzák, amelyet gyakran alkalmaznak teherhordó épületszerkezeti elemeknél, veszendő zsaluzásnál vagy szigetelt szerelt födémeknél és burkolatoknál.

További információra van szüksége a lemezprofilok veszendő zsaluként vagy szerkezeti elemként történő felhasználásáról? Forduljon hozzánk projektje legfontosabb adataival, és kérjen nem kötelező érvényű ajánlatot könnyűfém tetőre a Maslentől.

Keressen most!

Fotó: Scott Blake / Unsplash

Árajánlat 24 órán belül!

Örömmel segítünk a megfelelő tető kiválasztásában.

Érdekelheti Önt

A világ legrégebbi tetői

A világ legrégebbi tetői

Érdekességek

Nagyon nehéz egyértelműen megmondani, hogy melyik tető a legrégebbi a világon, több okból is. Ha a valóban a legrégebbieket keresnénk, monolit kő sírokat találnánk, szinte az egész világon szétszór...

20.12.2021

Tovább
5 ok, amiért a fémlemez tető ideális megoldás az Ön házához is

5 ok, amiért a fémlemez tető ideális megoldás az Ön házához is

Tippek

A fémlemez tetők egyre népszerűbbek Szlovákiában. Számos előnnyel rendelkeznek, amiket Ön is megtapasztalhat az építkezés vagy a felújítás során. Tudja meg, miért lesz ez a fajta tetőfedés a tökéle...

26.12.2021

Tovább
Hogyan lehet felújítani egy régi ház tetejét?

Hogyan lehet felújítani egy régi ház tetejét?

Tippek

A régi házak rekonstrukciója során maga a tető igen sok figyelmet igényel. Ha a tető láthatóan megsérült, és a legjobb idők egyértelműen mögötte vannak, mindenképp érdemes elgondolkodni a felújítás...

01.01.2022

Tovább
Íves csarnokok? Sinus 40

Íves csarnokok? Sinus 40

Tippek Termékeink

A garázsok, kisebb-nagyobb csarnokok építésénél már nem korlátozó tényező a tetőlemez formája. Újdonság a magyar piacon a Sinus 40 trapézlemez, amely lehetővé teszi a profil pontos elforgatását az ...

10.01.2022

Tovább