Megosztás

Mennyibe kerül egy új tető (100 m2) az összes költséggel?

Érdekességek Tippek
Mennyibe kerül egy új tető (100 m2) az összes költséggel?

Mennyibe kerül egy új tető? Ez természetes kérdés mindenkinek, aki érdeklődik egy új tető építése vagy egy régi felújítása iránt. Ez a kérdés nagyon egyszerű és érthető, de egy kicsit határozott választ kell adni. A tető végső ára számos tényezőtől függ. Készítettünk Önnek egy áttekintést arról, hogy mit kell figyelembe venni a tető árának meghatározásakor, és hogyan lehet legalább egy indikatív összeget elérni.

Ha meg akarjuk tudni egy új tető becsült árát, nem elég csak kiszámítani a területét és megtudni a tetőfedés árát. Olyan számot kapna, amely semmilyen körülmények között nem felel meg a valóságnak. Az új tető árának meghatározásakor “mélyebbre” kell mennie, és figyelembe kell vennie az összes kapcsolódó költséget. Ezek a legfontosabb tényezők, amelyek befolyásolják az új tető árát.

Tetőméretek és felosztása

Mint más területeken, itt is igaz, hogy nincs két egyforma tető. Ugyanis van különbség egy kis kertiház tetőfedésének és egy többgenerációs családi ház tetőfedésének lefedése között. Mindkét esetben nemcsak a tetőszerkezet különbözik, hanem a felhasznált fedőanyag mennyisége is, a telepítési elemek és az elkészítés időigénye is különbözik. Mindez természetesen meghatározza az új tető végső költségét.

Tehát az árra nem csak a tető méretei, hanem annak felosztása is hatással van. Egy tagolt tető készítése nehezebb, különösen szerkezeti szempontból.

A tetőfedés típusa és felületkezelése

Az ön új tetőjéért fizetendő összeget is befolyásolja, hogy milyen típusú tetőfedést választ, és választ-e felületkezelést is. Az acél tető esetében választhat matt vagy fényes felületkezelést is, amely még nagyobb ellenállást biztosít számára. A tető költségei és tulajdonságai szempontjából nem mindegy, hogy égetett cserepet vagy acéllemezt választ. A konkrét tetőfedés kiválasztása ugyanis befolyásolja azt is, hogyan kell a tetőt kialakítani, és szükség van-e további megerősítésre.

Az acél tetőfedés például nagyon könnyű, így lehetőség van arra, hogy egyszerűbb tetőkonstrukcióra tegyék, aminek következtében a kivitelezése olcsóbb lesz.

Ne feledkezzen meg a tető további elemeiről sem

Az új tető végső árára is hatással van az, hogy milyen tetőelemeket választ. Ha például kéményes tető, tetőablakok vagy tetőkibúvók találhatók a tetőn, ezeket körbe kell bádogozni, és ez természetesen befolyásolja az árat.

A szállítás és a munkadíj

Végül a tető költségének meghatározásakor gondolnia kell a kapcsolódó költségekre is, például a szállítási vagy a telepítési költségekre is. Ismételten vegyük példaként a cserép és a fém tető összehasonlítását. A nehéz cserép szállítása és telepítése nehezebb, így drágább lesz, míg a könnyű fém tető szállítása viszonylag egyszerű. A fém tető kiválasztásakor a szállítási költségeken lehet megtakarítani.

Ha nem saját maga építi meg a tetőt, érdekelni fogja a telepítés költsége is. Ezért érdeklődjön a környékbeli bádogosok és tetőfedők árai iránt, vagy ne habozzon kapcsolatba lépni velünk.

Példa egy 100 m2 alapterületű új tető árára

Elkészítettünk Önnek egy gyakorlati példát egy 100 m2 alapterületű új tető tájékoztató árkalkulációjára. Azonban kérjük, vegye figyelembe, hogy az egyes tetők árának meghatározása nagyon egyedi és sok tényezőtől függ. Ennek a példának az a célja, hogy bemutassa, hogyan érdemes gondolkodni egy új tető árának becslésekor.

Ha a fényes felületű NOVA cserepeslemezt választaná 3840 Ft/m2 áron ÁFA nélkül, akkor 384.000 forintot fizetne a lemezért ÁFA nélkül. Eddig ez nagyon egyszerű matematika.

Figyelembe kell venni azonban a bádogos kiegészítők árát is, amelyek darabonként számolnak. Egy darab gerincelem például 4674 Ft-ba kerül áfa nélkül. Figyelembe kell venni az esetleges fedéseket, ereszcsatornákat és lefolyókat is.

Ha már pontosan tudod, hogy mit szeretnél rendelni, akkor a következő lépés a csomagolás és a szállítás megoldása. A lemezek és ereszcsatornák raklapra vannak csomagolva, míg egy alap 2 m-es raklap áfa nélkül 12.000 Ft-ba kerül. A raklap hossza a leghosszabb lemez hosszától függ. Azonban minden raklap visszaküldhető, így az árát nem kell beleszámítani a költségvetésbe.

Az, hogy mennyibe kerül egy új tető, rendkívül egyéni lehet. Függ a fa árától, a munkadíjtól, és attól is, hogy szükség van-e további szigetelésre vagy lakható tetőtérre. A tetőfedés, a kiegészítők és a tetőépítési költségek összesítésével ebben az esetben körülbelül 1.600.000 Ft-tal számolhat áfa nélkül. Ehhez természetesen hozzá kell adni a munkadíjat, amely nagyon egyéni lehet.

A pontos árajánlatért és az új tető költségeinek jobb megértéséhez vegye fel velünk a kapcsolatot, és kérjen egy kötelezettségmentes árajánlatot.

Árajánlat 24 órán belül!

Örömmel segítünk a megfelelő tető kiválasztásában.

Érdekelheti Önt

A világ legrégebbi tetői

A világ legrégebbi tetői

Érdekességek

Nagyon nehéz egyértelműen megmondani, hogy melyik tető a legrégebbi a világon, több okból is. Ha a valóban a legrégebbieket keresnénk, monolit kő sírokat találnánk, szinte az egész világon szétszór...

20.12.2021

Tovább
5 ok, amiért a fémlemez tető ideális megoldás az Ön házához is

5 ok, amiért a fémlemez tető ideális megoldás az Ön házához is

Tippek

A fémlemez tetők egyre népszerűbbek Szlovákiában. Számos előnnyel rendelkeznek, amiket Ön is megtapasztalhat az építkezés vagy a felújítás során. Tudja meg, miért lesz ez a fajta tetőfedés a tökéle...

26.12.2021

Tovább
Hogyan lehet felújítani egy régi ház tetejét?

Hogyan lehet felújítani egy régi ház tetejét?

Tippek

A régi házak rekonstrukciója során maga a tető igen sok figyelmet igényel. Ha a tető láthatóan megsérült, és a legjobb idők egyértelműen mögötte vannak, mindenképp érdemes elgondolkodni a felújítás...

01.01.2022

Tovább
Íves csarnokok? Sinus 40

Íves csarnokok? Sinus 40

Tippek Termékeink

A garázsok, kisebb-nagyobb csarnokok építésénél már nem korlátozó tényező a tetőlemez formája. Újdonság a magyar piacon a Sinus 40 trapézlemez, amely lehetővé teszi a profil pontos elforgatását az ...

10.01.2022

Tovább