Megosztás

Milyen tetőkre alkalmasak a trapézlemezek?

Érdekességek
Milyen tetőkre alkalmasak a trapézlemezek?

A trapézlemez szinte bármilyen tetőformára alkalmas! Nem mindegy, hogy a tető nyeregtetős vagy kontyolt tető. A trapézlemezek nagyon könnyen megmunkálhatók, így bármilyen tetőformához igazíthatók.

A trapézlemezes tetőfedés általában nem való igazi lapostetőhöz. Lapostetőnek nevezzük azokat a tetőket, amelyek 10°-nál kisebb hajlásszögűek. A lapostetőnek is kell enyhe dőlés, hogy az esővíz elfolyhasson és ne álljon meg rajta. A trapézprofiloknál azonban legalább 6°-os dőlésszögnek kell lennie, hogy a víz akadálytalanul el tudjon folyni, és a tető valóban szigetelt maradjon.

Az alumíniumból vagy acéllemezből készült tetőfedések ideálisak egy félnyeregtetőhöz, azaz olyan tetőhöz, amelynek csak az egyik oldalán ferde a tető. Itt is különösen fontos a tető dőlése. Míg a klasszikus cserép- vagy palatetőfedéshez legalább 22 fok körüli hajlásszög szükséges, addig a trapézlemez- és lapos profilok alacsonyabb hajlásszöggel is használhatók.

A bádogtető burkolatok Ausztriában is egyre népszerűbbek a klasszikus nyeregtetők esetében, amelynek két tetőfelülete a tetőgerincnél központilag találkozik. Csípőtető és sátortető, kettőnél több tetőlejtős tetőtípusok is, amelyek egy tetőgerincnél vagy pontnál találkoznak, lerakhatók burkolattal.

Míg a trapézprofilokat gyakran használják autóbeállók, melléképületek, valamint ipari és kereskedelmi épületek fedésére, addig a lakóépületeknél a tetőcserép profilokat használják gyakrabban, amelyek vizuálisan nem különböznek a hagyományos agyagcseréptől vagy tetőfedő kövektől.

Minden tetőformához létezik megfelelő burkolat, például gerincsapkák, szegélyprofilok, völgy- vagy ereszburkolatok. Alakító és forgácsoló rendszereinkkel lehetőséget kínálunk a fémlemezek egyedi kialakítására és a szükséges burkolatok szállítására is.

Segítségre van szüksége a megfelelő tetőfedés kiválasztásában? Forduljon hozzánk projektje részleteivel, és kérjen ajánlatot könnyűfém tetőre a Maslentől.

Fotó: Michael Gaida / Pixaby

Árajánlat 24 órán belül!

Örömmel segítünk a megfelelő tető kiválasztásában.

Érdekelheti Önt

A világ legrégebbi tetői

A világ legrégebbi tetői

Érdekességek

Nagyon nehéz egyértelműen megmondani, hogy melyik tető a legrégebbi a világon, több okból is. Ha a valóban a legrégebbieket keresnénk, monolit kő sírokat találnánk, szinte az egész világon szétszór...

20.12.2021

Tovább
5 ok, amiért a fémlemez tető ideális megoldás az Ön házához is

5 ok, amiért a fémlemez tető ideális megoldás az Ön házához is

Tippek

A fémlemez tetők egyre népszerűbbek Szlovákiában. Számos előnnyel rendelkeznek, amiket Ön is megtapasztalhat az építkezés vagy a felújítás során. Tudja meg, miért lesz ez a fajta tetőfedés a tökéle...

26.12.2021

Tovább
Hogyan lehet felújítani egy régi ház tetejét?

Hogyan lehet felújítani egy régi ház tetejét?

Tippek

A régi házak rekonstrukciója során maga a tető igen sok figyelmet igényel. Ha a tető láthatóan megsérült, és a legjobb idők egyértelműen mögötte vannak, mindenképp érdemes elgondolkodni a felújítás...

01.01.2022

Tovább
Íves csarnokok? Sinus 40

Íves csarnokok? Sinus 40

Tippek Termékeink

A garázsok, kisebb-nagyobb csarnokok építésénél már nem korlátozó tényező a tetőlemez formája. Újdonság a magyar piacon a Sinus 40 trapézlemez, amely lehetővé teszi a profil pontos elforgatását az ...

10.01.2022

Tovább