Megosztás

Páralecsapódásgátló fólia

Érdekességek
Páralecsapódásgátló fólia

 

A DR!PSTOP páralecsapódásgátló fólia összefont PES szálakból készül, amelyek kis kamrákat alkotnak – egyfajta gyapjú, amelyben a kondenzvíz tárolódik. A fólia a vizet addig tárolja, amíg az felfűtött állapotban vissza nem párolog a helyiségbe (kb. 500 g/m2 6 óra alatt). Így aktívan megakadályozza a kondenzvíz lecsepegését a mennyezetről.

A DR!PSTOP alkalmazása

A DR!PSTOP páralecsapódásgátló fóliát a trapézlemezek belsejébe kell tenni, hogy megakadályozza a kondenzvíz felgyülemlését a tetőlemez alsó oldalán, nehogy az épület belsejébe csöpöghessen. Mindenhol alkalmazzák, ahol a lecsepegő kondenzvíz problémákat okozhat. A DR!PSTOP-ot elsősorban a hőszigetelés nélküli raktárakban alkalmazzák, ahol a hőmérséklet-különbség miatt a trapézlemezek belső oldalán könnyen lecsapódik a pára. Páralecsapódásgátló fólia nélkül ez a víz lecsöpög, és károsíthatja a tárolt árukat. Mivel az öntapadó fólia lecsapódásgátló gyapjúval van bevonva, ez a szövet felszívja a felesleges nedvességet, és tárolja a párát, egészen ameddig felmelegedésekor ismét a keringő levegőbe kerül.

Továbbá ezt a rendszert gyakran használják mezőgazdasági épületekben, ahol az állatok által okozott magas páratartalom miatt a mennyezeten és a hőszigetelt tetőkön is nagy a páralecsapódás.

Ha a DRIPSTOP-ot istállóban használnák, javasoljuk, hogy évente legalább egyszer mossa le gombaölő szerekkel.

Előnyök:

  • Többé nem csöpög a nyitott tetőről a fedett helyiségbe
  • A DRIPSTOP ellenáll a szakadásnak és a kopásnak (nem esik le, mint egy hagyományos fólia)
  • Könnyen tisztítható tömlővel vagy nagynyomású tisztítóval
  • Antibakteriális
  • Javítja az épület akusztikáját (csökken a rezonancia)
  • 3 decibellel csökkenti a zajt esőben
  • 700 – 900 g/m2 vízfelvétel
  • Gyúlékonyság: A2 – s1, d0 (EN 13501/1)
  • A legtöbb vegyi anyaggal szemben, amelyek általában érintkeznek az gyapjúval ellenálló

Feltételek

 

Dripstop Páralecsapódásgátló Fólia Működése nem megfelelő szellőztetés eseténDripstop páralecsapódásgátló fólia működése megfelelő szellőztetés mellett

Annak érdekében, hogy a kondenzvíz begyűjtése és leeresztése teljesen zökkenőmentesen történhessen, a fóliának meg kell száradnia a nap folyamán, ezért az épületben megfelelő szellőzést kell biztosítani. Megfelelő szellőzés esetén a DR!PSTOP költséghatékony módszer a szigeteletlen tetővel rendelkező épületekben a páralecsapódás kezelésére..

Beszerelés

A DR!PSTOP-pal ellátott lemeztetőszerkezeteket csak képzett tetőfedők építhetik be, akik ismerik a páralecsapódásgátló fóliáknál előforduló problémákat. A tetőfedés beépítésénél feltétlenül ki kell küszöbölni a hajszálcsövesség jelenségét, hogy elkerüljük a maradandó károsodást. Fontos a megfelelő szellőzés biztosítása is.

A DR!PSTOP tetőburkolathoz való tapadását egy speciális vízálló ragasztó biztosítja, melynek szerkezete és tulajdonságai nincsenek kitéve az öregedési folyamatnak. A fóliát nem lehet eltávolítani és újra felhelyezni.

Hogyan előzhetjük meg a hajszálcsövességet?

Dripstop páralecsapódásgátló fólia megfelelő felhelyezése a lemeztetőre

A hajszálcsövesség elkerülése érdekében fontos, hogy a DR!PSTOP-ot ne oda helyezze, ahol a lapok átfedik egymást. Hosszanti illesztések esetén a probléma úgy oldható meg, hogy a fóliát kicsit keskenyebbre készítik, mint magát a lemezt.

A legnagyobb körültekintéssel azonban azokon a helyeken kell lenni, ahol a fémlemezek keresztben fedik egymást, illetve ahol a víz az ereszcsatornába kerül (a keresztirányú átfedés fóliafelületét le kell lakkozni). A keresztirányú átfedés esetén a fólia utolsó 5-10 cm-ével kell foglalkozni, ereszcsatorna feletti átfedés esetén pedig elegendő kb. 5 cm-t beállítani.

Fotó: Nithya Ramanujam fotója az Unsplash oldalon

Árajánlat 24 órán belül!

Örömmel segítünk a megfelelő tető kiválasztásában.

Érdekelheti Önt

A világ legrégebbi tetői

A világ legrégebbi tetői

Érdekességek

Nagyon nehéz egyértelműen megmondani, hogy melyik tető a legrégebbi a világon, több okból is. Ha a valóban a legrégebbieket keresnénk, monolit kő sírokat találnánk, szinte az egész világon szétszór...

20.12.2021

Tovább
5 ok, amiért a fémlemez tető ideális megoldás az Ön házához is

5 ok, amiért a fémlemez tető ideális megoldás az Ön házához is

Tippek

A fémlemez tetők egyre népszerűbbek Szlovákiában. Számos előnnyel rendelkeznek, amiket Ön is megtapasztalhat az építkezés vagy a felújítás során. Tudja meg, miért lesz ez a fajta tetőfedés a tökéle...

26.12.2021

Tovább
Hogyan lehet felújítani egy régi ház tetejét?

Hogyan lehet felújítani egy régi ház tetejét?

Tippek

A régi házak rekonstrukciója során maga a tető igen sok figyelmet igényel. Ha a tető láthatóan megsérült, és a legjobb idők egyértelműen mögötte vannak, mindenképp érdemes elgondolkodni a felújítás...

01.01.2022

Tovább
Íves csarnokok? Sinus 40

Íves csarnokok? Sinus 40

Tippek Termékeink

A garázsok, kisebb-nagyobb csarnokok építésénél már nem korlátozó tényező a tetőlemez formája. Újdonság a magyar piacon a Sinus 40 trapézlemez, amely lehetővé teszi a profil pontos elforgatását az ...

10.01.2022

Tovább