Megosztás

Széldeszka befedése lemezzel. Egy ilyen megoldás eljárása és előnyei

Tippek
Széldeszka befedése lemezzel. Egy ilyen megoldás eljárása és előnyei

Tudja, mikor kell széldeszkát befedni, és hogyan kell kiválasztani a hozzá legmegfelelőbb lemezt? Ismerje meg, hogyan lehet a lemezt a tetőfedéshez használni, és miért ideális anyag a lemez erre a célra, amely bátran felveheti a versenyt más megoldásokkal.

Milyen előnyökkel jár a tető túlnyúlása?

A tető túlnyúlása nemcsak építészeti, hanem nagyon praktikus elem is, amely még mindig nagyon népszerű az építők körében. Javasoljuk, hogy már a ház építése során és magának a tetőnek az építése során gondosan tervezze meg a megvalósítást. A tetőfedés rekonstrukció részeként a tető túlnyúlása is megoldható.

Miért fontos és olyan népszerű a tetőkinyúlás? Ez a megoldás számos gyakorlati előnnyel jár. A leglényegesebb a ház homlokzatának és falainak védelme. A tető túlnyúlásának köszönhetően a szennyeződés, az eső vagy más időjárási hatások sokkal jobban védettek. Ezenkívül a tető túlnyúlás helyet teremt az épület körül, például járda kialakítására, amelyek ezen a területen védettek az esőtől vagy a közvetlen napsütéstől.

A tető túlnyúlását esztétikai és gyakorlati szempontból is át kell gondolni. A megfelelően kialakított tetőkinyúlások azonban kétségtelenül a ház minden lakója számára előnyösek.

Fejlett megoldás a széldeszka befedése lemezzel

Azon a helyen, ahol a tető túlnyúlik, alá kell tolni a burkolatot. Ebben az összefüggésben a tető alatti szerkezet fontos, ami elengedhetetlen a munkák során. A tetőfedéshez különböző anyagokat használnak. Gyakran találkozhatunk fa aljzattal, amit más anyagok, például trapéz profilok váltanak fel.

A fa, mint hagyományos tetőfedő anyag rendszeres karbantartást igényel. Nem csak idővel megrepedhet, ami esztétikáját és funkcionalitását csökkenti, hanem időnként festékkel is kezelni kell. Az elhanyagolt karbantartás esetén a fa aljzat mellett penész és kártevők is fenyegetést jelenthetnek.

Széldeszka fedése acéllemezből származó előnyei:

Az acéllemez fedés számos előnnyel rendelkezik, és egyre népszerűbb választás. Ez egy nagyon könnyű és ellenálló anyag, hosszú élettartammal, amely alatt gyakorlatilag nincs karbantartás szükséges. A trapézlemez védőcinkréteggel van ellátva, így évtizedekig számíthat az élettartamára. Ráadásul az acélprofilokat különböző színekben választhatja ki.

A színvariációk rendkívül változatosak, így a fedés tökéletesen illesztheti a homlokzat vagy a tetőburkolat színéhez. Például a barna szín kiválasztásakor a széldeszka lemez szinte megkülönböztethetetlen lesz a fától. Ráadásul a felhasznált színek fényállóak, így évek múltán sem áll fenn a fakulás vagy a felület megrepedésének veszélye. Ha úgy dönt, hogy a széldeszkát fémlemezzel fedi le, a választás nem csak trapézprofilokból állhat. Az épület stílusához igazodva választhat sík felületű acéllemezt is.

A széldeszkát saját kezűleg is lefedheti acéllemezzel

Más anyagokhoz képest az acéllemezzel való fedése viszonylag egyszerű, a képzettebbek bizonyára önállóan is megbirkóznak vele. Szükség lesz a tető alapos felmérésére a túlnyúló részeken, ezeknek a méreteknek megfelelően egyedi trapézprofilokat készítünk Önnek, melyeket aztán a tető belső részére szerelhetünk.

A tető túlnyúló részeinek beburkolásakor gondolni kell arra, hogy ezeken a területeken a tető kellően védett legyen, és itt ne keletkezzen nedvesség. Az egyedi acéllemez burkolatokat általában faszerkezetre rögzítik, míg a lemeztető szerelésénél hasonló eljárást alkalmaznak. Például: alátétes önfúró csavarokat használnak, amelyek szigetelik a csatlakozásokat. Nem szabad megfeledkezni a tető ezen részének levegőkeringéséről, ezért célszerű szellőzőpaneleket beépíteni. Az acéllemez fedés készítése a tető belső részére egy modern megoldás, amely a sokoldalúság és előnyök kombinációjával egyre népszerűbbé válik.

Árajánlat 24 órán belül!

Örömmel segítünk a megfelelő tető kiválasztásában.

Érdekelheti Önt

A világ legrégebbi tetői

A világ legrégebbi tetői

Érdekességek

Nagyon nehéz egyértelműen megmondani, hogy melyik tető a legrégebbi a világon, több okból is. Ha a valóban a legrégebbieket keresnénk, monolit kő sírokat találnánk, szinte az egész világon szétszór...

20.12.2021

Tovább
5 ok, amiért a fémlemez tető ideális megoldás az Ön házához is

5 ok, amiért a fémlemez tető ideális megoldás az Ön házához is

Tippek

A fémlemez tetők egyre népszerűbbek Szlovákiában. Számos előnnyel rendelkeznek, amiket Ön is megtapasztalhat az építkezés vagy a felújítás során. Tudja meg, miért lesz ez a fajta tetőfedés a tökéle...

26.12.2021

Tovább
Hogyan lehet felújítani egy régi ház tetejét?

Hogyan lehet felújítani egy régi ház tetejét?

Tippek

A régi házak rekonstrukciója során maga a tető igen sok figyelmet igényel. Ha a tető láthatóan megsérült, és a legjobb idők egyértelműen mögötte vannak, mindenképp érdemes elgondolkodni a felújítás...

01.01.2022

Tovább
Íves csarnokok? Sinus 40

Íves csarnokok? Sinus 40

Tippek Termékeink

A garázsok, kisebb-nagyobb csarnokok építésénél már nem korlátozó tényező a tetőlemez formája. Újdonság a magyar piacon a Sinus 40 trapézlemez, amely lehetővé teszi a profil pontos elforgatását az ...

10.01.2022

Tovább