Megosztás

Trapézprofilok, mint a csarnok építőelemei

Érdekességek
Trapézprofilok, mint a csarnok építőelemei

Az acéllemezből vagy alumíniumból készült trapézprofilok nemcsak tetőfedésre alkalmasak, hanem egy csarnok építésénél is gyakran használják szerkezeti elemként.

Egy csarnok, vagy egyéb kereskedelmi épület építésénél a kereskedelmi, ipari, de a mezőgazdasági szektorban is gyakran nagyon eltérően oszlanak meg a követelmények, mint a lakó-, kiskereskedelmi vagy irodaépületeknél: A hangsúly a költségeken, a tartósságon és az összeszerelés egyszerűségén van. A hőszigetelés vagy az esztétika másodlagos szerepet játszik.

Profillemezek csarnoképítéshez

A profillemezekkel gyorsan és egyszerűen felállíthatók kereskedelmi épületek, így a trapézlemezek tetőfedésként és az ilyen könnyűcsarnokok homlokzataként is használhatók.

  • Raktár- és gyártócsarnokok
  • Irodai- és adminisztrációs épületek
  • Parkolók és benzinkutak
  • Sportcsarnokok
  • Istállók és lovardák
  • Műhelytermek
  • Mezőgazdasági gépüzletek
  • Autóbeállók és gépházak
  • Garázsok

A profillemezek – trapézlemezek, valamint egyes hullámprofiloktetőre, mennyezetre, álmennyezetre, falra és homlokzatra egyaránt használhatók.

Polikarbonát könnyű panelek

A trapéz profilú csarnokok természetes megvilágításának biztosítása érdekében polikarbonátból készült úgynevezett fénypaneleket használnak. Ezek a profilok akár több milliméter vastagok is, hogy jó teherbírást biztosítsanak, és a legtöbb elérhető profilmagasságban kaphatók trapézlemezeinkhez.

Beépíthetők átlátszó profilként, tetőelemként, akár “ablakfelületként” a homlokzatba.

Páralecsapódás megakadályozása

A hőszigetelés nélküli csarnokokban könnyen lecsapódhat a pára a tetőprofilok vagy a mennyezeti panelek alsó oldalán. Kondenzációgátló gyapjút kell használni, hogy ez a kondenzvíz ne csöpögjön a mennyezetről a helyiségbe. Az öntapadó páralecsapódásgátló gyapjú olyan anyagból áll, amely felszívja a felesleges nedvességet, és addig tárolja a kondenzátumot, amíg felmelegedésekor ismét a környező levegőbe kerülhet.

Főleg istállókban, ahol nagy a páratartalom az állatok miatt, sok pára képződik a mennyezeten, még a hőszigetelt tetőkön is. Az ilyen istállókban javasoljuk a páralecsapódás elleni fólia használatát, de ezt is legalább évente egyszer tisztítsa meg gombaellenes szerekkel.

Szeretné bádogtetővel lefedni a csarnokát? Forduljon hozzánk projektje legfontosabb adataival, és kérjen nem kötelező érvényű ajánlatot könnyűfém tetőre a Maslentől.

Keressen most!

Fotó: saját fotó

Árajánlat 24 órán belül!

Örömmel segítünk a megfelelő tető kiválasztásában.

Érdekelheti Önt

A világ legrégebbi tetői

A világ legrégebbi tetői

Érdekességek

Nagyon nehéz egyértelműen megmondani, hogy melyik tető a legrégebbi a világon, több okból is. Ha a valóban a legrégebbieket keresnénk, monolit kő sírokat találnánk, szinte az egész világon szétszór...

20.12.2021

Tovább
5 ok, amiért a fémlemez tető ideális megoldás az Ön házához is

5 ok, amiért a fémlemez tető ideális megoldás az Ön házához is

Tippek

A fémlemez tetők egyre népszerűbbek Szlovákiában. Számos előnnyel rendelkeznek, amiket Ön is megtapasztalhat az építkezés vagy a felújítás során. Tudja meg, miért lesz ez a fajta tetőfedés a tökéle...

26.12.2021

Tovább
Hogyan lehet felújítani egy régi ház tetejét?

Hogyan lehet felújítani egy régi ház tetejét?

Tippek

A régi házak rekonstrukciója során maga a tető igen sok figyelmet igényel. Ha a tető láthatóan megsérült, és a legjobb idők egyértelműen mögötte vannak, mindenképp érdemes elgondolkodni a felújítás...

01.01.2022

Tovább
Íves csarnokok? Sinus 40

Íves csarnokok? Sinus 40

Tippek Termékeink

A garázsok, kisebb-nagyobb csarnokok építésénél már nem korlátozó tényező a tetőlemez formája. Újdonság a magyar piacon a Sinus 40 trapézlemez, amely lehetővé teszi a profil pontos elforgatását az ...

10.01.2022

Tovább