Megosztás

A fémlemeztetők hangjáról esőben és szélben

Érdekességek
A fémlemeztetők hangjáról esőben és szélben

Ha tetőfedésről van szó, az építők gyakran félnek a „hangos bádogtetőtől”. Attól tartanak, hogy a tetőt érő nagy esőcseppek és a tető alá kerülő, a bádoglemezeket megrázó szél zajossá teszik a házat. 

Valójában a fémtetők helytelen beépítése, függetlenül attól, hogy trapézlemezről, álló varratú tetőről vagy hullámlemezről van szó, kellemetlen zajhoz vezethet.

Ami ipari csarnokok vagy kereskedelmi ingatlanok esetében nem feltétlenül számít, az természetesen a lakóépületek és melléképületek esetén sokakat idegesít. 

Eső, szél és hőmérséklet-ingadozások 

Ha egy bádogtető hangos zajokat hallat, annak különböző okai lehetnek:

-Eső: A heves eső, ha nagy cseppekkel éri a nem megfelelően beépített bádogtetőt, az nagyon hangos lehet.

-Erős széllökések rángatták a fémlemezt: Ha a szél a fémlemez és a zsaluzat közé fúj, a széllökések a fémlemezek meghajlását okozhatják, és ezáltal hangos zajokat kelthetnek.

-Erős hőmérséklet-ingadozás: A napfény miatti túlmelegedés vagy a gyors lehűlés a fém kitágulását vagy összehúzódását okozhatja, ami hallható tompa repedést okozhat.

Hangszigetelés bádogtetőn – mit tehetünk?

Szakképzett cég által végzett professzionális beépítéssel a lemeztető megfelelően stabil és kellemes légkört biztosít. Lakóépületeknél ezért elengedhetetlen, hogy szakképzett tetőfedő szerelje fel a fémtetőt. A beépítésnél mindig az alépítmény a döntő tényező (Hogyan készül a tetőszigetelés? Vannak-e további belső álmennyezetek?,…). Ezen kívül a hanghidak elkerülésére is figyelni kell, a tetőlemezeket soha nem szabad közvetlenül teljes zsaluzatra szerelni, ami aztán befelé vezeti a hangot.

Ha a cserepes lemezeket, hullámlemezeket vagy trapézlemezeket páralecsapódásgátló fóliával (Dr!pstop) építik be, akkor a fólia nemcsak a páralecsapódás ellen véd, hanem segít a tető hangszigetelésében és hozzájárul a zajok elkerüléséhez is.

Speciális bilincsek segítségével a felületek széllökések vagy hőmérséklet-ingadozások okozta hirtelen kidudorodása megelőzhető, illetve minimálisra csökkenthető álló varratos tetőkkel.

 

Fotók: Pan Xiaozhen / Unsplash

Árajánlat 24 órán belül!

Örömmel segítünk a megfelelő tető kiválasztásában.

Érdekelheti Önt

A világ legrégebbi tetői

A világ legrégebbi tetői

Érdekességek

Nagyon nehéz egyértelműen megmondani, hogy melyik tető a legrégebbi a világon, több okból is. Ha a valóban a legrégebbieket keresnénk, monolit kő sírokat találnánk, szinte az egész világon szétszór...

20.12.2021

Tovább
5 ok, amiért a fémlemez tető ideális megoldás az Ön házához is

5 ok, amiért a fémlemez tető ideális megoldás az Ön házához is

Tippek

A fémlemez tetők egyre népszerűbbek Szlovákiában. Számos előnnyel rendelkeznek, amiket Ön is megtapasztalhat az építkezés vagy a felújítás során. Tudja meg, miért lesz ez a fajta tetőfedés a tökéle...

26.12.2021

Tovább
Hogyan lehet felújítani egy régi ház tetejét?

Hogyan lehet felújítani egy régi ház tetejét?

Tippek

A régi házak rekonstrukciója során maga a tető igen sok figyelmet igényel. Ha a tető láthatóan megsérült, és a legjobb idők egyértelműen mögötte vannak, mindenképp érdemes elgondolkodni a felújítás...

01.01.2022

Tovább
Íves csarnokok? Sinus 40

Íves csarnokok? Sinus 40

Tippek Termékeink

A garázsok, kisebb-nagyobb csarnokok építésénél már nem korlátozó tényező a tetőlemez formája. Újdonság a magyar piacon a Sinus 40 trapézlemez, amely lehetővé teszi a profil pontos elforgatását az ...

10.01.2022

Tovább