Megosztás

Fedje le a kocsibeálló tetejét trapézlemezzel és hullámprofilokkal

Érdekességek
Fedje le a kocsibeálló tetejét trapézlemezzel és hullámprofilokkal

A kocsibeállók Ausztriában divattá fejlődtek, és egyre inkább felváltják a klasszikus garázst. A kocsibeállók általában fából, ritkábban fémből vagy műanyagból készülnek. A kocsibeálló előnye, hogy megvédi az alatta parkoló autókat a széltől és az időjárástól, a nyitott konstrukció pedig lehetővé teszi a kipufogógázok és a nedvesség könnyű távozását.

A kocsibeálló központi eleme a tető, egy ilyen “nyitott garázs” alapvetően nem más, mint egy gólyalábas tető. A fémtetők a legnépszerűbb tetőfedési formák az autóbeállóknál.

A Maslen trapézprofilokat a GARDEON autóbeállókban és előregyártott garázsokban használják. A GARDEON az előregyártott garázsok, kocsibeállók, kerti fészerek és pergolák egyik vezető gyártója.

A bádogtetők nagy előnye, hogy nem drágák, és gyorsan, egyszerűen beépíthetők. Ezenkívül a bádogtetők lenyűgözőek különösen kis súlyuk, az időjárási hatásokkal szembeni nagy ellenálló képességük és a magas korrózióállóságuk miatt.

Különféle tetőformák autóbeállókhoz

A legtöbb kocsibeálló klasszikus lapostetővel, egyik oldalon ferde tetővel vagy nyeregtetővel rendelkezik. Az épülettulajdonosok ritkán választanak kontyolt vagy hordótetőt.

A könnyűfém profilok szinte minden tetőformához alkalmasak: A különböző kialakítású lemezek nagyon könnyen megmunkálhatók, így szinte bármilyen tetőformához igazíthatók. Míg a klasszikus cserép- vagy palatetőfedéshez minimum 22 fok körüli hajlásszög szükséges, addig a trapézlemez- és lapos profilok alacsonyabb hajlásszöggel is használhatók. Lapostetőn a trapézlemezes tetőfedéshez legalább 6°-os dőlésszögnek kell lennie, hogy a víz akadálytalanul tudjon lefolyni és a tető valóban feszes maradjon.

Autóbeálló tetőfedés trapézprofilokkal vagy tetőcserepekkel

A trapézprofilok általában horganyzott acéllemezből vagy alumíniumból készülnek, különböző profilokkal, profilmagasságokkal és anyagvastagságokkal, amelyek széles választékot kínálnak.

A klasszikus trapézlemezek mellett, amelyek megjelenését a gyöngyök és bordák jellemzik, léteznek olyan fémlemez tetőprofilok is, amelyek a klasszikus tetőcserepek megjelenését utánozzák. Az ilyen tetőcserepes profilok egyesítik a bádogtető előnyeit a klasszikus burkolóanyagok, például agyag vagy kerámia megjelenésével. Ez azt jelenti, hogy a kocsibeálló teteje tökéletesen illeszthető a hozzá tartozó ház tetejéhez anélkül, hogy le kellene mondania a fémtető előnyeiről.

Az alumíniumból készült lemezek általában drágábbak, mint az acélból készültek. Az alumíniumlemez tető időjárásálló, kevésbé rozsdásodik és különösen könnyű. Az acéllemeznek viszont megvan az az előnye, hogy rendkívül robusztus, és képes ellenállni a nehéz terheléseknek, például jégesőnek.

Munkatársaink vagy az Ön tetőfedője meg tudják mondani, hogy megéri-e az alumíniumprofilokba való további befektetés az Ön projektjének.

Gyapjú páralecsapódás- és zaj elleni védelemként

A mennyezetről lecsöpögő páralecsapódás elkerülése érdekében a profilok alsó oldalára páralecsapódásgátló gyapjút kell ragasztani.

Az ilyen gyapjú magába szívja a felesleges nedvességet, és addig tárolja a kondenzátumot, amíg felmelegítve vissza nem engedhető a keringő levegőbe. Ez megakadályozza, hogy a kondenzvíz a mennyezetről az alatta lévő autókra csöpögjön. A gyapjú a tető hangszigetelését is segíti, és hozzájárul a zajszigeteléshez.

Szeretné bádogtetővel lefedni a kocsibeállóját? Forduljon hozzánk projektje legfontosabb adataival, és kérjen nem kötelező érvényű ajánlatot könnyűfém tetőre a Maslentől.

Keressen most!

Fotó: Közösségi média

Árajánlat 24 órán belül!

Örömmel segítünk a megfelelő tető kiválasztásában.

Érdekelheti Önt

A világ legrégebbi tetői

A világ legrégebbi tetői

Érdekességek

Nagyon nehéz egyértelműen megmondani, hogy melyik tető a legrégebbi a világon, több okból is. Ha a valóban a legrégebbieket keresnénk, monolit kő sírokat találnánk, szinte az egész világon szétszór...

20.12.2021

Tovább
5 ok, amiért a fémlemez tető ideális megoldás az Ön házához is

5 ok, amiért a fémlemez tető ideális megoldás az Ön házához is

Tippek

A fémlemez tetők egyre népszerűbbek Szlovákiában. Számos előnnyel rendelkeznek, amiket Ön is megtapasztalhat az építkezés vagy a felújítás során. Tudja meg, miért lesz ez a fajta tetőfedés a tökéle...

26.12.2021

Tovább
Hogyan lehet felújítani egy régi ház tetejét?

Hogyan lehet felújítani egy régi ház tetejét?

Tippek

A régi házak rekonstrukciója során maga a tető igen sok figyelmet igényel. Ha a tető láthatóan megsérült, és a legjobb idők egyértelműen mögötte vannak, mindenképp érdemes elgondolkodni a felújítás...

01.01.2022

Tovább
Íves csarnokok? Sinus 40

Íves csarnokok? Sinus 40

Tippek Termékeink

A garázsok, kisebb-nagyobb csarnokok építésénél már nem korlátozó tényező a tetőlemez formája. Újdonság a magyar piacon a Sinus 40 trapézlemez, amely lehetővé teszi a profil pontos elforgatását az ...

10.01.2022

Tovább